Het bestuur van de Stichting Veteranen Purmerend heeft op 9 maart een kennismakingsbezoek gebracht aan de nieuwe burgemeester van Purmerend, ir. Ellen van Selm. In aangename sfeer zijn daarbij o.a. de jaarlijkse veteranendag en het maandelijkse veteranencafé besproken. Desgevraagd heeft de burgemeester toegezegd om bij gelegenheid zeker een bezoek te zullen brengen aan het veteranencafé.

Het heeft (te) lang geduurd om de jaarlijkse Veteranendag in Purmerend te kunnen organiseren. Door de Coronajaren 2020 en 2021 en de naweeën daarvan ook nog in 2022 is het niet mogelijk geweest om dit evenement met veel bezoekers doorgang te laten vinden. Ook het onverwachte vertrek van onze beschermheer burgemeester Don Bijl speelde ons hierbij parten.

Het goede nieuws is dat de jaarlijkse traditie van de Veteranendag in Purmerend in 2023 weer wordt opgepakt door het gemeentebestuur in samenwerking met ons stichtingbestuur.

Zodra de datum voor deze dag is vastgesteld wordt deze op de website gepubliceerd.

Peter Stiphout

Voorzitter Stichting Veteranen Purmerend

 

Woensdag 3 augustus 2022 nam burgemeester Don Bijl afscheid van zijn rol als beschermheer van Stichting Veteranen Purmerend. De foto's in hieronder zijn gemaakt door onze huisfotograaf Evert Ruis [Klik op Lees Meer als u nog geen fotogallerij ziet].

Woensdag 3 augustus 2022 nam burgemeester Don Bijl afscheid van zijn rol als beschermheer van Stichting Veteranen Purmerend. De foto's in hieronder zijn gemaakt door onze huisfotograaf Piet Jonker [Klik op Lees Meer als u nog geen fotogallerij ziet].

Op woensdag 3 augustus 2022 nam burgemeester Don Bijl afscheid van zijn rol als Beschermheer van Stichting Veteranen Purmerend tijdens het Veteranencafé. Deze bijeenkomst wordt maandelijks gehouden bij Spijkerman Eten & Drinken aan de Neckerstraat in Purmerend. Aan de ambstermijn van burgemeester Don Bijl komt op korte termijn een einde, en dat maakt dat hij deze rol niet meer kan vervullen.

In onderstaande reportages ziet u allereerst het dankwoord uitgesproken door de voorzitter van de Stichting Veteranen Purmerend, de heer Peter Stiphout. In het tweede filmpje is burgemeester Don Bijl aan het woord en verteld op indrukwekkende wijze waarom hij beschermheer is geworden en met welke achterliggende redenen.

Er zullen op korte termijn ook nog wat foto's volgen. Geniet nu eerst van beide reportages.

Agenda

Veteranencafé Jaargang 2023
05 apr 2023
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken, Neckerdijk 1 Purmerend
Veteranencafé Jaargang 2023
03 mei 2023
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken, Neckerdijk 1 Purmerend
Veteranencafé Jaargang 2023
07 juni 2023
14:00 -
Spijkerman Eten & Drinken, Neckerdijk 1 Purmerend